Genting Theme Park – (What and where to EAT)

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Hello2, kita sambung cerita Genting yeah! Aritu aku ada cakap yang untuk lunch kitaorang dibawak gi makan kat this really good restaurant kan? Genting was so generous that we had Chinese Seafood at Happy Valley Seafood! Hambek ko, atas2 bukit pon ada seafood okay! Yang pasti HALAL! 

Duk diam2, gue nak ambik gambar. Hai abang polis belakang tu, saya tak “bersih” eh. 😛
Restaurant Happy Valley Seafood ni terletak bersebelahan pintu masuk utama Genting Theme Park. In fact, from The Spinner korang dah boleh nampak restaurant ni. Selain they serve awesome and scrumptious seafood, the view dari restaurant ni buat gue sebak. Cantik ciptaan ilahi. insaf!

Semua muka2 lapar, kak lily senyum tak hinggat! 😉
Ni gambar yang aku ambik, subhanallah, cantik kan. :’) 
Walaupun penantian for the food to be out to sangat mencabar iman, sebab kitaorang ramai kan? Plus with the customers in the restaurant, but the waiting was worth it giler! Makanan from chili prawns, seafood soup, mixed vegetables, steamed catfish, thai tofu as well dessert! Yummieh! 

Chinese tea, typical drink to enhance your digestion of extra lemak!
bendi, terung, kacang panjang and petai goreng belacan! Ni sampai dulu, healthy sgt!
ni nampak je macam bland tapi filled with isi ikan, prawns, squids! 
Ni jadi rebutan kat meja kitaorang, udang garing and chili dia mantap! 
1st time makan ikan patin masak steam macam ni, tak rasa sungai pon! 
Aku peminat tofu tegar, benda ni aku lah yang lahap! haha..
Time dessert ni aku ambik seketoi jer, bukan tak sedap, tak mampu makan dah! T_T 
Time ni dah senak perut, seriously diorang jamu kitaorang kaw2. Siap tanya nak tambah apa2 lagi tak, semua geleng kepala.haha.. dah lah lepas lunch ni kitorang bakal terjun dari langit! Hah! Tu aku cover dalam post seterusnya, siap kena tulis wasiat semua weh! 

And jangan lupa, at the end of this series, I have a Giveaway specially for all you readers out there, so, jangan terlepas baca semua series sebab hadiah dia best! Hadiah dia melibatkan korang dengan apa yang aku experience dekat Genting Theme Park! 
For further information about Genting Theme Park, you can go here.

For further information about Happy Valley Seafood, you can go here.

photo credit: rabiatul adawiyah

Author: Rayyan Haries

A Malaysian boy's journey becoming a man through his journey travelling and volunteering around the world.

14 thoughts on “Genting Theme Park – (What and where to EAT)”

  1. Assalamualaikum

    saya minat sangat travel ni. first time jumpa blog ni memang best. banyak info-info menarik mengenai tempat-tempat yang awak pergi. lepas ni boleh la tengok tips travel guide dari blog ni sebelum pergi mana-mana

    1. Salam Tina,

      Seronoknya baca comment awak. Terharu rayyan! InshaAllah, boleh2..actually byk jer story yg tak update lagi. Rayyan baru balik sebulan travel South east asia. Baguslah minat travel gak, lihat dunia!

    2. Salam Lavender,

      If gambar2 i backpack, mostly I pakai android apps yang lomo lah..hehe..kenapa? U minat lomo gak eh? Yg atas tu orang nyer lah La sardinia tu mahal…tak mampu…huhuhu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge