Genting Thrill Rides Day Out! -The Rides

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Hello, last thursday Aku dan #GengBusGenting were invited to Genting Thrill Rides Day out with Nuffnang Bloggers! Pengalaman yang sangat menarik walapun dah pernah ke Genting Theme Park before this, day out ni sangat2 bermakna kerana ada #GengBusGenting. 



Excited dah ni!! Padahal tak ingat tengah sakit.T_T

Mesti korang tertanya2 kan siapa lah makcik2, kakak2, adik2, dan abg #GengBusGenting ni kan? hehe…Mereka ialah Rabiatul Adawiyah, Cik Lily Putih, Hamzah Ian, PenMerah, NisaKay, UzairOthman, John Ho, HafizHafizol, Yen Ling and Lufti Syafiq. Muka2 ni lah yang anda akan nampak kalau sebut2 Genting Theme Park! 

Muka2 mengantuk dan kesejukan kerna Genting was REALLY COLD! 

So, kitaorang sampai2 jer, terus orang Genting ajak masuk and naik rides! Dengan sejuknya semua, kitaorang split 2 groups so boleh naik macam2. Alkisahnya, aku baru recover dari GERD beberapa hari lepas, so terpaksa forgo naik segala2 rides kat Genting ni untuk avoid apa2 kejadian tak diinggini. Sad!

1st thing our group did was the Solero Shot! Wuhuu..terbaik aku cakap! Walaupun tak naik, tengok dari bawah dah ngeri dah! Jantung wa tercabut beb! For those who loves the thrilss, this is the perfect one! 



Hanya 5 orang yang berani main, yang lain. cuak! haha
Tinggi giler! budak2 ni cakap sampai nampak KL lah! perghh
The only thing I could play was the Grand Prix Fun Kart. Sebab ride ni takda tunggang terbalik, it’s basically Go-Kart! Honestly this is 1st time aku naik Go-Kart, seriously best! Pengalaman sehari jadi ala2 Michael Schumacher, korang boleh drift, pecut, tersenguk, or apa2 jer. For 5 minutes, the road is yours babeyh! 

Briefing keselamatan jalan raya- 1st rule, lu takleh langgar member lain, out you go! xD
Satu2 nya blogger yang terlebih excited sebab ni jer yang dia boleh main. sadis!
Thrill rides didn’t end here of coz! The whole group termasuk orang2 Genting yang sporting went on The Pirate Ship. Aku telah officially jadi photographer untuk semua orang. Benda ni nampak jer dia swing2, tapi effect dia terbaik! Cer tengok muka2 diorang, semua nak keluar muntah hijau! haha

Suka gambar ni, macam floating in the air! 
Diorang ni hardcore2 theme park giler, exactly after this thing, mampu lagi main The Spinner. Benda ni macam korang naik buaian tapi yang extreme sikit. It turns 360 degrees, in full speed giving you amazing views with the thrill! 

Ni lah The Spinner, tergantung ko atas tu! 

Clearer view of The Spinner – Sila ignore muka2 kebahagiaan kami! haha..btw, ni lah Hamzah Ian!
Lepas semua dah penat meng-thrill-kan diri2 mereka, kitaorang jadi budak2 balik bila nampak Double Deck Carousel ni! Actually ride ni lebih kepada kanak2 ribena, tapi kitaorang perasan kecik semua..haha… 

Kuda ni leh turun naik tau! Terbaik mampu tampung berat aku! xD
Comel tak? Cepat cakap comel! hahahah…


Lepas, ride ni we stopped for lunch dekat this marvelous restaurant. I will cover this in the next post okay? Disebabkan day out ni and Genting Theme Park sangat Awesome, aku akan keluar kan beberapa series of entry! 😀

And jangan lupa, at the end of these series, I have a Giveaway specially for all you readers out there, so, jangan terlepas baca semua series sebab hadiah dia best! Hadiah dia melibatkan korang dengan apa yang aku experience dekat Genting Theme Park! 

For further information about Genting Theme Park, you can go here.
picture credits: cik lily putih, uzairothman, rabiatuladawiyah.cheers!

Author: Rayyan Haries

A Malaysian boy's journey becoming a man through his journey travelling and volunteering around the world.

20 thoughts on “Genting Thrill Rides Day Out! -The Rides”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge