Trippin South East Asia: Singapore Part 6- Bugis Street and Marina Bay Sand

IMAG0074

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Heyo2, sambung kasi habis cerita Singapore. Jom kita ke Bugis Street Singapore! Area dia macam Petaling Street kita tapi bersih sikit and teratur. Buat ladies yang giler shopping, aku rasa ni tempat yang perfect untuk korang. Aku gi pon sebab curious nak tau apa ada kat sana..hehe… 

Bukan shopping pon, souvenir dah beli kat Chinatown. And here’s a tip, silalah beli banyak2 souvenir kat ChinaTown sebab seriously kat sini nan hado nyer murah, rasanya 2 kali ganda mahal. So, jadilah pengguna bijak ye tak? 😉

Welcome to Bugis Street, you shopping event. My “stalk” place..haha
Aku tak buat apa2 sangat pon kat sini. Nak kata makan, perasaan was2 tu still ada walaupun pakcik tu jual karipap. Hadoiii… last2 aku bantai juices and ice-cream potong. Ni benda wajib korang kena cuba dekat Bugis Street ni!
 
Dah lah murah, well S$1 jer kot fresh juice and ice-cream tu. Yang juice ni korang nak masuk jer entrance Bugis Street ni mesti nampak apek ngan amoi tu jual. Yang penting FRESH, PULPY and REAL FRUIT! Giler shiok!Kalau kat KL, mau dekat 10 hinggit nak minum just macam ni.
 
Siap ber-mic and speaker bagai. Apek punya marketing terbaik woh! haha
Ni tak silap aku Australian cherry! Perghh…masam manis, and of coz no sugarh babeyh! 
Ni lah Ice-cream potong yang aku mentioned tu. Btw, maapler kuku panjang tu..haha

Actually hari ni dah last day dah kat Singapore. Alkisahnya bila balik hostel petang tu, Natalie and Camille ada kat common hall. Sembang2, ingat kan nak rehat2 sekali diorang ajak naik 57th floor of Marina Bay Sand. Perghhh… ingat lagi time kat Merlion Park tu, dalam hati angan2 nak tengok atas tu. Ambik kau Tuhan makbul tang2 tu jugak! :’) 

Kitaorang naik cab dari Little India direct ke Marina Bay Sand. Okaylah, kitaorang share the cab fare about S$6. Time ni actually besides nak naik atas tu, nak catch the water show that Esplanade theatre bawah tu. So, agak rushing but still bila sampai 57th floor tu, habis mengalir airmata…. Amazing sgt2. 
 
Haha…gambar ni Camillie ambik. Silalah ignore lemak2 berlebihan ini..Backpacker sungguh dak? 😉

Here’s a tip, instead of paying S$20 to go up the hanging garden kat atas tu, baiklah kome simpan duit tu. It’s actually easy, korang just act macam nak minum kat bar tu, takyah beli apa2 pon, and just take the opportunity to take photos and all. Diorang tak halau eh, so aku ikut je lah diorang ni. It works! So, dptlah tengok view Singapore for FREE! 

 
Natalie and Camille, two of the best people I have ever met while traveling! Miss you guys! :'(
The awesome view! I cried seeing this. AMAZING!
Snap away lots of photos, wonder when I would be able to come back! :’)
Masa nak balik ni, actually dah kelam-kabut sikit because Woodlands tu agak jauh lah dari city centre. Time ni mati2 ingat train tu pukul 11pm, dengan salah naik train lagi, dengan cuak tak tau sempat ke tak, serious ingat dah kena tinggal. 
 
Duit dalam pocket tinggal $S20 jer lagi, bank card to active semua, siap mintak tolong strangers google maps semua..Kelakar giler! Time nak dekat sampai baru terpikir nak tgk balik ticket, cetttt…11.30pm kot. Buat penat jer gelabah, sampai orang immigration gelak2 tengok aku lari2 antara dua borders ni..hahaha..hilang comel! =.=”
Bye2 Singapore, thank you for being the place for me to start my journey! 
Singapore has a special place in my heart, my 1st leg of my 1 month of amazing traveling. This is where I learned how to maneuver around and really trust my instinct. In fact, after I reached Kuala Lumpur,I only went home for 24 hours to repack my back and leave again. This time I left for “Overland Thailand”.  
 
Keep your eyes on my next leg of backpacking journey, more to come. InshaAllah….

Author: Rayyan Haries

A Malaysian boy's journey becoming a man through his journey travelling and volunteering around the world.

22 thoughts on “Trippin South East Asia: Singapore Part 6- Bugis Street and Marina Bay Sand”

    1. I used up all my savings, which includes the last bits of my scholarship money, blogging money and the lil tiny winy life saving. Honestly when I came back after a month, I was pretty much cashless..hehe..thank God, I’ve paid my rental till june. So, I still have shelter. 😉 hiks!

    1. I was there for 2 days too! Well, you can actually do a lot in 48 hours. Hit me up is you need any tips and tricks. hehe… enjoy your trip! 😀

      I wish to be back to Singapore..

    2. i’m staying in JB..on the 1st day will go to Arab St, Bugis, as usual, x sah kalu x ke esplanade, marina n merlion..then, sentosa..I feel like i’m being too ambitious..2nd day, serang USS..!! Fridge magnet, souvenir sumer tu ada/murah kat chinatown aja ke..? Kat bugis n arab st tu ada jugak x..?

    3. oh…u r driving to singapore or what? If not, do take the Tourist Pass, it’s SGD 8 per day, SGD 10 for card deposit. You will have unlimited rides on all public transports on every lines. I took that for 2 days, worth it because I used public transport everytime possible.

      If you like museum, I would suggest The National Museum, an interactive museum and I saw that your have 2 wonderful children, you might wanna bring them to Singapore Science Centre, i was there and money well spent! haha… tapi tu lah, u have a day to do the visits and all…

      I only went to chinatown and bugis st so am not sure about other place. So far chinatown is the cheapest ever..hehe..

  1. Thanxs rayyan for the tips… yup, very2 limited time.. I only go with my son this time and some friends…Hubby has other work to do and can’t bring my girl as i dont think i can handle her on my own…i WILL be repeating spore in the near future to visit the attractions u suggested, with the whole family… i will be staying in JB and will take the public transport to crossover to spore.. jalan2 tempt i mentioned di atas..malam balik JB, the next day, naik odessey bus ke USS… malam balik KL.. dengar pon dah tiring kan…? ha..ha… Did u go to Sentosa..? x nampak plak citer2 sentosa

    1. I seee… u dah beli ticket balik? why don’t u take train from singapore direct to KL? I assume u r from kl…after USS, instead of goin back to jb take the bus home. U want to take the train, make sure u buy the ticket from malaysia..it’s at least in RM..haha..

      Anyhow, am sure u gonna have tons of fun! 😀

    2. By bus..we already chartered a bus…he..he..30 of us… but we’ll go our separate ways there… Yeah..can’t wait for the trip…can’t wait…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge