Overland Trip Thailand: Getting from Hat Yai to Krabi.

IMAG0111

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

And am back! Sorry for the hiatus, been lazying around doing nothing.haha… Taklah, aku serious kemalasan melampau and busy attending ABAF ASIA, ngan adik aku accident lagi, and kakak aku accident kat Australia!Tu belum part aku sakit2..ish3…. Perghhh…. dugaan sungguh!
 
So back to backpacking!, today am gonna share with you how to get from Hat Yai to Krabi by Thailand local bus! Sangat2 adventurous! 😀
For all kaki backpacking like me, route Hat Ya-Krabi ni is easy and safe. I survived to tell the tale. 😉

 

 

Akhbar and Zulia, newly wed couple on their way to Krabi! Ni lah the random people I travelled with.hehe
Oh dear God, see how Fat I was! looks like bloob of fatttt… T_T 
The journey from Hat Yai Junction train station to Hat Yai Bus Station took about 20 minutes. And yeah, the tuk tuk or songtheaw does look like “lorry sayur” a bit. haha…thanks anon! 😉
 
We took something like this but without the cover. 
Once we arrived, I went straight to the information counter. Remember, don’t buy ticket from people/the touts, go to the counter and get your ticket ! 😉
 
Official government ticket counter. Plus these kakak2 are super friendly..hihi 
The ticket from Hat Yai – Krabi was about 164 Baht, well cheaper than what I research for, it was 2nd class. Am not sure about the classes but I bet it’s the duration of the travel. Sebab my time, they journey took almost 6 hours as the bus made a lot of stops. 
Zaituna from Kazah, Julia and yours truly….
Time ni dah rasa macam Amazing Race lak…haha… Honestly I don’t have any plan whatsoever when I landed myself in Thailand. Voila, there I was standing with strangers and having the chance to travel with them! 
 
Zaituna from Kazakhstan is an AIESEC who was on her trip in SEA. Cikgu minah ni…hehe…special edu teacher! Salute2!  
Ni lah Cha Yen pertama di bumi Thai ni… perghh…akak ni buat Cha Yen pakai mesin espresso beb!
See…terliur tak…slurpsss….
Ni lah the bus I took to krabi, bound for Phuket actually….
The condition in the bus, not bad…not bad for 164 Baht!
Dah lah aku tak suka naik bus long-haul ni, tido ngan buat tarapapa lah dalam bus. Chit-Chat ngan diorang ni pastu lentok habis. I think I woke when the made a stop at the rest area. 
 
Lega giler bila tau stop ni ada makanan halal! Masakan Muslim area tuuu…pergh..memang aku melantak tak hinggat lah..haha… ye lah, my logic nanti susah nak dapat makanan halal dah.. hihi
The town we passed by along the journey.
You’ll see a lot of this, people selling “holy flowers” to drivers on the highway.
Benda ni aku panggil lok lok, tah betul tah tak..haha… dah lah murah dari 5Baht to 15Baht yg paling mahal pon.
No worry, di sahkan halal on Jakim..hikhik…yo2 jer jakim tu rayyan oi..hihii
Route Hat Yai-Krabi ni easy peasy lah, I mean, not much harm done except that you have to avoid the touts at the train station. Other than that, I think you can do it! Gamateh ne!
 
When you arrive in Krabi, well not exactly Krabi lah, about 20 minutes away, make sure you take the Songtheaw/tuk tuk from the roadside, never ever ever take the one that is near to where your bus stop. They will charge you like crazy! 
 
It’s 20 Baht from bus station to Utarakit Rd, the Krabi town and 50- 60 Baht to Ao Nang, the beach side. Make sure you agree with the driver first before boarding. 
 
Apa lagi eh, tunggu lah next entry boleh? haha… I stayed at Pak Up Hostel in Utarakit Rd, Krabi. Not bad lah…tunggguuu… haha
 
p/s: Sorry again for the long long hiatus…. ^^

Author: Rayyan Haries

A Malaysian boy's journey becoming a man through his journey travelling and volunteering around the world.

37 thoughts on “Overland Trip Thailand: Getting from Hat Yai to Krabi.”

  1. Ha ha…memang syok travel ke Krabi atau Phuket atau terus ke BKK naik local bas cam ni…banyak pengalaman yang boleh kita dapat dan lihat sepanjang perjalanan dengan penduduk tempatan kan….Travel begini memang saya suka, tapi kena ada masa yang cukup kalau tak da masa terbang ajer kan… Nampak enjoy…. 🙂

    1. Abg andaque,

      seronok2…terasa nak buat lagi… hehe…rayyan memang overland KL up to Bangkok.. balik dari bangkok ke kl too me 2 days total naik train+bus..haha… lagi dpt tgk thailand from local perspective … :’)

    1. Ha..ha.. I assume u’re not a diabetic since u were buying one… Rasanya I pernah minumla di Pattaya..memang sedap…sangat2 sedap…;) Cptlah sambung story…nak baca nih…

  2. Hi.. Bleh x bg full desc. Dr trun train tu.. Nk g bus stop naik mne2 tuk2 ke? Camne nk deal ngn dorg harge tuk2. Ckp english? Nty dorg x makeup lbey ke? Hee.. Nk g sne bln 11 ni. Insyallah

    1. Hello T!A! 😉

      Full description? ermmm… hahhaa…camna eh… okay, time kuar dari train station tu… jalan about 200m away from the train station..sebab tuktuk depan tu usually cut throat. Usually just mention “Bus Station” , 20 Baht! 20 Baht! hehe… tunggu dia ckp okay, pastu naik lah.. make sure sampai sana bayar cukup2. cakap jer english… Good luck and travel safe! ^^

    2. Hee.. Sy still google lg psal krabi ni.. Umm kne tunda tarikh sbb hotel full mse deepavali nty. Byk blogger ckp amek minivan sbb dorg bleh htr spai hotel area ao nang kan.. Kat bus station tu ade ke minivan pye ? Rse cuak nk g. Da la kitorg g b’2. Due2 pompan. Haha.. Gatal sgt nk g obersea.

    3. ye keeee…. ermmm….cari lah hostel…tu pon okay apa…. ikut awak lah…. krabi town and ao nang pon ada hotelll…. takut awak kena ketuk jer…naik bus dah sah2 186 baht…cuba lah nego… boleh nyer…inshaAllah….TOUGH UP K…apa2 jadi confident..hehe…jangan lembik2..

  3. hye mr rayyan,
    am planning for a vacation to krabi early nxt year. and my friends semua suggest to go there by train.mcm adventurous lagi kan rather than fly trus smp. so, i nak mintak ur advice about the route i should take.. nak naik train dari kl then to where..etc.. thanks

  4. hi rayyan.. berapa jam kah dr hat yai ke krabi by bus ? i plan nak pegi by car.. is it very long way to go ? i nak start from KL

    Dian

  5. rayyan bro…klu i nak ke krabi or phuket by minivan(minibus)…i perlu bli tiket sama place as bus station or another place?

  6. hai rayyan. i’m interested nk backpack travel by land..
    i nk tnya how much overall cost untuk ke krabi from kl termasuk penginapan..??

  7. Hai Rayyan, wiill be travelling fr Langkawi to Hatyai & thereafter to Krabi. Pls advise further on safety , places of interest. TQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge